Et in ARCADIA ego …   Leave a comment

Mi-au plăcut din totdeauna drumețiile și călătoriile.

MUNTELE, IUBIREA MEA ETERNĂ

Am drumețit, mult și bine, cu prietenii mei de suflet și tovarăși de drum, membri Clubului Turistic Speo-Alpin SALT. Lor, veșnica mea recunoștință pentru cele mai frumoase vacanțe / concedii / escapade de weekend de-a lungul a peste două decenii. Am promis (și am și început acu vreo trei ani) să fac un site/blog spre veci-pomenirea-lor, a oamenilor de la care am învățat să iubesc MUNTELE. Voi reveni …

MISIUNI ECONOMICE

Am mai fost plecat prin lume cu treburi de servici, le ziceam și le mai zicem încă MISIUNI ECONOMICE. Unele chiar au fost proiectate și derulate ca și călătorii de afaceri. Altele, au fost un fel de excursii de plăcere, mascate din rațiuni fiscale. Nu e locul și timpul să comentez acest aspect. Poate cu altă ocazie. Ce vroiam, de fapt, să spun e că în aceste misiuni economice am avut ocazia să văd locuri în care altfel, poate, n-aș fi ajuns la acea vreme.

Prima misiune economică pe care am condus-o în totalitate a fost în China, ocazionată de participarea la un Târg Internațional de Bunuri Generale. O experiență extraordinară, asupra căreia voi reveni. Am mai fost în misiuni economice la Salonic, în Grecia, cu un itinerar prelungit de-a lungul și de-a latul Eladei și revenire în patrie prin Italia (Brindisi, Pompei, Napoli, Florența, Roma, Veneția), am revenit apoi în Italia cu o misiune gastronomico-economică în zona Piacenza, ocazie cu care am vizitat și Genova. Am mai fost misionar economic în Germania, la Nurnberg, la una din edițiile celebrului târg de mașini și utilaje second hand – RESALE. La întoarcere, am evadat din micul grup de afaceriști și am rămas pentru două zile la Viena, găzduit de bunul meu prieten Mircea Dumitru. Peste ani, aveam să revin în Germania, la München, într-o vizită de studiu. Pentru mine, cea mai reușită misiune economică … de odihnă a fost cea din Israel. La fel de fascinantă ca și cea din China.

Despre toate acestea o să încerc aduceri aminte și o să caut și ceva poze (mai greu de postat, că sunt din cele pe suport de hârtie, deci trebuie scanate …).

CONCEDII ADEVĂRATE

Până ne-au fost copiii mici și părinții mai tineri, am avut parte de concedii estivale la mare și, cele mai multe, la Tășnad. Am atâtea amintiri frumoase despre aceste vacanțe că mi-ar trebui mult timp să le aștern într-un jurnal. O să pun frânturi, spre pioasă aducere aminte a celor care ne-au fost sponsori și gazde: părinții mei, Oprea și Olimpia Olaru, tata socru, Nicu Zăinescu, și nașii noștri de la Tășnad, Mărioara și Ivan Mecleș. Tuturor, veșnica noastră recunoștință!

Mai aproape de vremurile noi, am început să mergem în străinezia :)))! Mergem, de vreo trei ani consecutiv, la Hajduszoboszlo, în Ungaria, unde ne place și ne simțim foarte bine de fiecare dată. Am mai fost în Tunisia, iar anul acesta ne-am făcut deja de cap și am fost în două destinații de vis: Barcelona – Spania și Paris – Franța. Urmează să postez impresii și fotografii cât mai curând.

Până la proxima revedere, s-auzim numai de bine!

Reclame

Posted 14/05/2011 by molarudeminte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: